Μασαζ

full screen background image

Κωνσταντίνος Καρβέλης

ολιστικό μασάζ

η ολιστική μάλαξη

Ο όρος που περιγράφει αυτή τη νέα έννοια της υγείας είναι η λέξη "ολιστική", από τη λέξη - όλον - που σημαίνει σύνολο. Ο ολιστικός ορισμός της υγείας - ο ολιστικός τρόπος ζωής - θέτει καινούρια δεδομένα και αλλάζει, διαφοροποιεί τα μέχρι τώρα δεδομένα της δυτικής ιατρικής. Η υγεία δεν θεωρείται πλέον σαν η απουσία της ασθένειας. Είναι μια δυναμική διαδικασία και όχι μια στατική κατάσταση.

 

Αληθινή φροντίδα για την υγεία σημαίνει ενεργητική πρό- ληψη. Χαρίστε στον εαυτό σας την εμπειρία του ολιστικού μασάζ και βιώστε τις ευεργετικές ιδιότητες του.

 

Η ευρύτερα διαδεδομένη μέθοδος θεραπευτικού ολιστικού μασάζ, συνδυάζει τη χρήση φυτικών ελαίων και διαφορετικών τεχνικών μάλαξης των μυών, με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση από πόνους του μυοσκελετικού συστήματος, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Τα λάδια βάσης και τα αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται στο μασάζ, απορροφώνται σε μικρές ποσότητες και προσ- θέτουν ευεργετικές ουσίες στον οργανισμό. Ο συνδυασμός του μασάζ με τα κατάλληλα έλαια για την κάθε περίπτωση, προσφέρεται ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους ενώ μακροχρόνια συμβάλλει γενικότερα στη διαχείριση της συναισθηματικής έντασης και στην αποκατάσταση της ψυχικής ισορροπίας.

 

Βιβλιογραφία:

 

Jackson, Richard, (1995), Ολιστικό Μασάζ,
(Εκδόσεις Δίδυμοι)

 

Γουλά, Δήμητρα, (2008), Ελιξήρια Ομορφιάς,
(Εκδόσεις Διόπτρα)

 

Gill, Farrer-Halls, (2007), H Bίβλος της Αρωματοθεραπείας,
(Εκδόσεις Ισόρροπον)

 

Κωστόπουλος, Δημήτρης & Ριζόπουλος, Κων/νος,
Σημεία Πυροδότησης Πόνου: Θεραπευτική Αποκατάσταση,
(Εκδόσεις Digital Copy Center)

 

Κούσι, Μίτσιο, (1996),
Ολιστική Υγεία μέσω της μακροβιοτικής,
(Εκδόσεις Αλκίμαχον)